Apple se pomalu odpoutává od Samsungu

Apple se pomalu odpoutává od Samsungu

Je zřejmé, že ekonomická vazba mezi Samsungem (jako výrobce řady komponent používaných v zarízeních od Apple) a Apple bude postupně erodovat, jak postupují soudní spory mezi těmito společnostnmi. Podle zpráv z Apple Insideru bude tou šťastnou firmou společnost Innolux Corp., která bude pravděpodobně novým výrobcem dotykových displejů pro iPad mini.

Podle Davida Hsieha, vicepresidenta NPD DisplaySearch Greater China regionu, Apple bude alespoň zčásti spoléhat na dodávky dotykových displajů pro iPad mini právě na společnost Innolux. Innolux a China's Century Display obdrželi certifikaci pro kvalifikaci produktů pro dodávky dotykových displejů pro iPad mini.

Innolux již dodává dotykové displeje pro velké iPady a dělá tak již od roku 2008. Komponenty, která Taiwanská společnost vyrábí tento rok mají mít technologii touch-on-display. To by mělo dovolit Apple odstoupit od problémů, které ovlivňují současné "in-cell" displeje jako u iPhone 5.

Ačkoliv Samsung a Apple mezi sebou bojují na trhu, Apple spoléhal na Samsung jako na dodavatel komponent svých zařízneí. Když se Samsung začal projevovat jako tvrdý soupeř Apple, výrobce iPhone začal hledat cest k diverzifikaci dodavatelů, aby neprozrazoval své budoucí plány přímé konkurenci a udržel tak Samsung od plánovaných produktů.

Poslat Apple se pomalu odpoutává od Samsungu na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License