Apple prý přípravuje Ultra HD televizi na konec roku 2013

Apple prý přípravuje Ultra HD televizi na konec roku 2013

Na Apple Insider se objevila spekulace, že by Apple mohl připravovat na konec roku 2013 nebo začátek roku 2014 televizi s obrazovkou, který vyhovuje standardu 4K UHD (Ultra HD).

Podle zdrojů od dodavatelů Apple, DigiTimes tvrdí, že by se televize měla jmenovat iTV a měla obsahovat displej 3840x2160 bodů, ovládání hlasem a pohybem a připojení k internetu. Vzhledem k vytrvalémů odmítání Apple publikovat informace o neoznámených produktech, jsme tak otkázáni na jiné zdroje. Podle všeho tato informace přišla z některé továrny, která vyrábí displeje.

Pokud je skutečně pravda, iTV se dostane do 4K UHD standardu (což je 4x větší výkon než u 1080p HDTV standardu). Většina velkých vystavovatelů jako Samsung či LG tuto technologii ukazovala na CES, avšak 4K panely měly cenu, která značně přesahovala možnosti běžného spotřebitele.

Podle zdrojů Apple a Foxconn zvyžují masovou produkci UHDTV již nějakou dobu, ale Cupertino stále hledá spolehlivého dodavatele displeje. Podle všeho také většina firem schopných vyrobit takový displej má objednávky na téměř plnou kapacitu svých možností až do konce tohoto roku, zejména díky poptávce Čínských výrobců.

Vlastní dodavatelé Apple, kteří jsou schopni vyrábět TV displeje, jsou nyní zaměřeni na výrobů komponent pro iPhone, iPad a iPad mini. LG bude schopno displeje vyráběž sériově až koncem roku 2013. To znamená, že pokud vůbec, tak 4K iTV bude k dispozici až koncem roku, spíše však až začátkem příštího roku.

Poslat Apple prý přípravuje Ultra HD televizi na konec roku 2013 na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License