Apple připravil opravu pro Mac Pro audio

Apple připravil opravu pro Mac Pro audio

Včera Apple připravil opravu pro problém, který výrazně snižuje výkon Maců Pro z roku 2009, vybavené procesory Nehalem. Problém byl již publikován přes týdnem a zmiňoval, že způsobuje dvacetiprocentní snížení výkonu, při přehrávání audia v Mac OS X.

Pro vyřešení problému, Apple vypustil Mac Pro Audio Update 1.0 - 1,64MB aktualizaci, která je k dispozici na stránkách Apple a vyžaduje Mac OS X 10.6.2 nebo pozdější.

Ačkoliv předchozí zprávy uvádějí, že problém se objevil u Maců Pro vypuštěných začátkem roku 2009 i koncem roku 2009, Apple tvrdil, že aktualizace řeší problém pro systémy vypuštěné v první polovině minulého roku. Aktualizace redukuje využití procesoru při audio aktivitách jako přehrávání nebo nahrávání hudby.

Různé testy spuštěním Windows 7 pomocí Boot Campu eliminovaly problém, což vedlo mnohé k závěru, že problém je způsoben kernelovou extenzí úspory energie v Mac OS X.

Stroje Mac Pro s Intel Xeon procesory postavené na Nehalem architektuře byly uvedeny na trh v březnu 2009. V prosinci apple přidal 3,33GHz čtyřjádro.

Poslední zprávy podporují myšlenku, že nové šestijádro Intelu "Gulftown" bude v další aktualizaci řady Mac Pro. Apple může zůstat u pracovních stanic u procesorů Xeon, ale podle některých spekulací se prý zaměřuje na nové Core i7-980X procesory stejné architektury.

Poslat Apple připravil opravu pro Mac Pro audio na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License