Apple čelí obvinění z kopírování Wi-Fi Sync aplikace

Apple čelí obvinění z kopírování Wi-Fi Sync aplikace

Téměř v okamžiku, kdy Apple odhlalil novou Wi-Fi synchronizaci v iOS 5, byl Apple obviněn, že okopíroval práci vývojáře, jehož aplikace byla také nazvaná "Wi-Fi Sync"  a kterou Apple odmítl z App Storu. Její vývojář Greg Hughes ji vytvořil minulý rok a odeslal na App store, kde byla Applem zamítnuta.

Zástupce Apple jej tehdy kontaktoval a vysvětlil mu odmítnutí. Aplikace technicky neporušila pravidla, ale zašla za hranice toho, co je možné dovolit v App Storu. Hughes se tedy obrátil na Cydia store - obdoba App Storu, ale pro "jailbroke" zařízení a zde prodal více než 50 000 kopií.

Je také zajímavé, že okopírováno nebyla jen funkce, ale také ikona. Aplikace se na Cydia storu prodává více než rok. Apple tedy o ní musel vědět a je tedy překvapivé, že tuto funkci implementovali do iOS 5 bez toho, aniž by se domluvili s autorem.

Hughes říká, že dostal právní radu a plány jak povstat a bránit svou práci. Podle něj, zástupce App Storu tvrdil, že inženýři u iPhone viděli aplikaci a "velmi je nadchla.". Menší vývojáři již čelili podobným situacím v minulosti, kdy Apple přidával funkce jako iBook app, App Store doporučení do iOS. Tyto problémy se velmi pravděpodobně budou objevovat i nadále, jak bude růst ekosystém vývojářů.

Poslat Apple čelí obvinění z kopírování Wi-Fi Sync aplikace na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License