Apple bude oceňovat pouze aplikace v Mac App Storu

Apple bude oceňovat pouze aplikace v Mac App Storu

Apple oznámil kritéria, platná pro tento rok kvůli ocenění Apple Design Awards (ADA). Apple uděluje ocenění Apple Design Awards každý rok na Worldwide Developer Conferenci těm softwarovým produktům, které nejlépe využívají systémové technologie (což je hlavní cíl) a jsou zajímavé svým designem. Minulý rok však Apple oceňoval pouze aplikace pro iPhone a iPad (což pak vedlo redaktory Ars Technica k uvedení prvního ročníku Ars Design Awards).

Tento rok Apple opět trochu upravil pravidla. Tentokrát se mohou účastnit soutěže i aplikace pro Mac OS X, avšak  pouze ty, které se dostaly do Mac App Storu. To spustilo vlnu nevole mezi vývojáři. Řada vývojářů, kteří dostali v minulosti ocenění totiž tvrdí, že jejich aplikace rozhodně nesplňuje podmínky pro zveřejnění v Mac App Storu. Jejich úprava by zabrala příliš mnoho času a protože Mac App Store není jediným zdrojem aplikací, zatím se do této práce nepustili.

Možná právě toto je důvod, proč se Apple rozhodl k tomuto kroku a začal propagovat právě Mac App Store. Pochopitelně je Apple komerční společnost, takže bude propagovat vlastní obchod. Nicméně je v zájmu nejen Apple, ale i vývojářů aby své aplikace publikovali právě na Mac App Storu. Hlavním důvodem je bezpečnost. Mac App Store na rozdíl od ostatních způsobů instalace aplikací umožňuje automatické aktualizace (tedy i ty bezpečnostní). Pochopitelně kontrola aplikací Applem má také svou hodnotu, nicméně tu bych příliš nepřeceňoval.

Pokud jste tedy vývojářem nějaké skvělé aplikace pro Maca, máte čas do 23. května tohoto roku, do kdy musí být aplikace zveřejněna v Mac App Storu, jinak nemáte šanci se kvalifikovat.

Poslat Apple bude oceňovat pouze aplikace v Mac App Storu na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License