Adobe testuje "optimalizovanou" verzi Flashe pro MacBook Air

Adobe testuje "optimalizovanou" verzi Flashe pro MacBook Air

Adobe zareagovalo na problémy s výdrží baterie na MacBoocích Air 13" a MacBoocích Air 11". CEO Adobe, Shantanu Narayen řekl serveru Engadget během Web 2.0 Summitu v úterý, že Adobe má nový MacBook Air v laboratoři a provádí testy.

Ars Technica tak nechtěně spustila lavinu diskuzí o efektu Flashe na délku provozu MacBooku Air. Při recenzi MacBooku Air, Chris Foresman přišel na to, že po instalaci Flashe (a samozřejmě používání Flash prvků v prohlížeči) se snižuje délka provozu počítače na baterie až o 33 % (nové MacBooky Air nemají předinstalovaný Flash).

Adobe vehementní odmítá tvrzení, že Flash snižuje výdrž MacBooku Air jakýmkoliv způsobem. Když se ptali Narayena co řiká na zprávu Ars Technicy, Narayen odpovídal: "pokud máme přístup k hardwarové akceleraci, prokázali jsem, že Flash má stejný nebo lepší výkon na každé platformě." Narayen také vyčítá Apple, že raději vyhodili Flash, než aby dali Adobe nový počítač k dispozici, ještě pře započetím jeho prodeje. Podle Narayena je právě hardwarová akcelerace klíčovým prvkem, který ovlivňuje výdrž na baterie. Pokud ji Adobe nemůže použít, výsledkem jsou vyšší nároky na spotřebu energie.

Nicméně slib, že Adobe pracuje s MacBook Air optimalizovanou verzí Flashe indikuje, že si je Adobe vědomo toho, že je zde prostor pro vylepšení. Doufejme, že se to Adobe vylepšit podaří.

Poslat Adobe testuje "optimalizovanou" verzi Flashe pro MacBook Air na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License