Adobe přišel s konverzním nástrojem převádějící Flash na HTML5

Adobe přišel s konverzním nástrojem převádějící Flash na HTML5

Asi nemá smysl popisovat válku, kterou vede Apple s Adobe ohledně podpory formátu Flash. Apple prostě Flash nepodporuje na žádném svém přenosném zařízení. Vzhledem k velké popularitě přenosných zařízení od Apple, Adobe zřejmě nemělo na výběr a muselo přijít s řešením, které by umožnilo flashovým vývojářům jednoduše použít svou práci a přitom ji dostat do iPhonů a spol. Aplikace pro iOS vytvořené z Flashe příliš popularity nezískaly, tak Adobe přišlo s novým nápadem. Konverzním nástrojem, který převede flash na HTML5.

Nová aplikace je k dispozici v Adobe Labs s označením Wallaby a je označena jako experimentální. Když je Flashový soubor převeden na HTML, výsledek může být upraven v jakémkoliv HTML nástroji ručně. Obsah pak může být zobrazen v Safari a jiném HTML5 kompatibilním prohlížeči.

Dosud nejsou podporovány všechny funkce Flashe Pro, jako 3D transformace, ActionScripty, streamování zvuku, vložené nebo externí video. Podporované funkce zahrnují obrázky, vrstvy, scény, font embedding a Framset. Wallaby také má být používáno nejméně s iOS 4.2, protože starší verze Safari mají problémy s některými funkcemi.

Poslat Adobe přišel s konverzním nástrojem převádějící Flash na HTML5 na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License