5 největších zklamání iPadu

5 největších zklamání iPadu

Bohužel, okolo Apple se toho dnes příliš nenapsalo, většina článků se točila okolo iPadu, jaký je, co umí, co neumí a jestli je vhodný pro to či ono. Asi nejlepším článkem na toto téma je členk macworldu 5 nejhorších překvapení iPadu. Tak se na to podívejme.

Chybí videokamera/fotoaparát

Stejně jako u iPodů touch, i zde si lidé stěžovali na to, že zde prostě chybí. Dokonce to vypadá tak, že se jedná o úmyslné opomenutí, protože Apple bude chtít velmi brzy představit iPad 2.0. Na druhou stranu, možná že by se to negativně projevilo ve výdrži baterie, nebo je problém zahrnut v neexistujícícm multitaskingu.

Žádný multitasking

Jak už bylo řečeno výše, multitasking by pravděpodobně zvýšil náročnost systému na baterii a tak se Apple rozhodl ho nepodpořit. Místo toho získát pouze notifikace v případě, že vám přijde zpráva z iChatu.

Podpora flashe

Obecně lze flash odsuzovat jako zastaralé řešení náročné na CPU. Pokud vezmete v úvahu, že 80% dvouprocesorovhé 2,66 GHz Maca dokáže vyrendrovat 400x300 Flashovou hru - tedy více než plnohodnotná OpenGL hra s rozlišení 1920x1200, je zřejmé že je zde něco špatně. Je zřejmé že by Flash prakticky zabil baterii, bohužel však je flash klíčový pro mnoho webových stránek. Projevilo se to i při prezentaci Steva Jobse.

Podpora GPS?

Podpora GPS je a není. Na stránkách iPadu je velmi vágně poznamenáno, že se jedná o asistovanou GPS, těžko říci co tím přesně chtěl Apple říci. Zda se GPS vypočítá triangulací, či se využívá GPS u mobilní části iPadu není jasné.

Omezení videa

Zatímco iPad samotný může přehrávat 720p video, výstup může být při nejlepší vůli 576p nebo 480p, takže nemá přiliš velkého významu posílat video na 720p HD televizi. Rozlišení 1024x768 je jistě vhodné kvůli zvětšování aplikací původně psaných pro iPhone, ale ani zdaleka ne pro prohlížení širokoúhlého videa.

 

Poslat 5 největších zklamání iPadu na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License